Întrebări frecvente

O hală din beton este mai scumpă decât una metalică

Absolut nu!

In multe cazuri se realizeaza o economie însoțita de avantaje semnificative ale produsului nostru (rezistenta la foc, costuri de mentenanta scazute, rezistenta la impact, confort termic în cazul în care acoperisul este in totalitate prefabricat, etc.).

De ce să lucrăm cu voi?

Pentru serviciile, calitatea produselor, competenta tehnica si inovativa si pentru seriozitate. Fiecare client e indrumat pas cu pas pe tot parcursul executiei si poate conta intotdeauna pe sfaturi si idei ce deriva din mai mult de 100 de ani de experienta. Cred ca este exact ce oricine cauta.

O hala cu structura metalica si inchideri din panouri sandwich se poate demonta si remonta in alta parte. Se poate face acelasi lucru si cu o hala prefabricata?

Bineinteles!

Elementele noastre au sisteme ce asigura montajul si demontarea exact ca o structura metalica. Acest lucru este valabil la fel si pentru panourile noastre. Asta inseamna ca in caz de delocalizare demontam si montam la loc. Simplu, nu-i asa!?

 

O structura prefabricata e mai grea decat una metalica. Nu are probleme din punct de vedere seismic?

Desfiintam un mit: o structura usoara nu înseamnă că se comportă mai bine în caz de cutremur. Este o mare prostie! Vom încerca să explicam mai ușor de înțeles pentru toți. Perioada de vibrație a unei clădiri care este analizata, permite calcularea forțelor seismice la care structura în cauză este supusă.

Perioada se calculează:
T=2*π*√(m/k) unde m=masa si k=rigiditatea

Toți cei care au un minim de cunostinte matematice pot înțelege că masa (m) și rigiditatea (k) fiind singurele valori care, pentru a dubla sau tripla masa (greutatea acoperisului), ajunge ca acest lucru sa aiba prin contrapunere o rigiditate dubla sau tripla pentru a obtine aceeasi perioada de vibrare (T) și prin urmare, același comportament seismic sau aceeași capacitate de răspuns la cutremur. CONCLUZIE: este suficient a contrapune modificarii masei, oricare ar fi ea, rigiditatea specifică.

 

De ce o hală industrială din beton?

  • pentru o valenta estetica incontestabila
  • mentinerea valorii comerciale in timp
  • rapiditate la montaj
  • rezistenta ridicata la seism
  • confort termic si economie de energie incomparabile cu alte tipuri de inchideri perimetrale si de acoperis
  • rezistenta la foc si la lovituri
  • nu necesita intretinere

Viteza de montaj este comparabila cu cea de la o structura metalica?

Timpul de executie este redus de la 10% cu pana la 40%, fata de o structura metalica. Acelasi lucru este valabil si pentru panourile prefabricate daca le comparam cu montajul panourilor sandwich.