Email
Telefon
+40729032728
București, sector 1
Intr. Ghe. Simionescu, nr. 13
De ce e interesanta DELOCALIZAREA si INTERNATIONALIZAREA in special in Romania?
In acesti ani, ne-am delocalizat noi si apoi am ajutat alte numeroase firme sa se delocalizeze, capatand o vasta experienta in domeniu.
Noi suntem una din firmele care am ales sa profitam de facilitatile oferite de aceasta tara, Romania, sa ne transferam o parte din servicii si de productie aici, inca din 1997 si faptul ca suntem inca aici este o dovada ca am facut o alegere buna.
Acesta este unul din motivele pentru care am ales sa oferim consultanta si servicii complete pentru firmele care vor sa beneficieze de multiplele avantaje care le oferta transferul activitatii aici.
Din punct de vedere al afacerilor sunt multiple avantaje: taxare redusa, salarii semnificativ mai mici decat in Europa Occidentala, costuri mai mici pentru utilități și pentru unele materii prime; in plus Romania este foarte bine conectata la Europa prin marile aeroporturi. Exista numeroase firme straine care pana astazi sunt dislocate in Romania, in consecinta Romania ocupa locul 2 in lume la infiintarea unei societati cu capital strain.
Care sunt in schimb riscurile?
In afara de riscul general in afaceri, riscul fundamental este acela ca un om de afaceri sa vina intr-o tara noua si sa nu stie cum sa se organizeze si in consecinta sa ramana blocat in birocratie, intr-o retea de autorizatii, formalitati necesare, dar care nu sunt prevazute, vanzari de terenuri false, santiere interminabile si ca si consecinta o pierdere de timp si de bani.Aceste situatii risca de fapt sa incetineasca procesul de formare a noii companii si sa induca antreprenorului dezamagire cu privire la delocalizare si internationalizare.
Spre deosebire de numeroase firme de consultanta, care se ocupa cu studii ample in domeniu, dar care nu au deloc o experienta practica a situatiei reale, grupul nostru e capabil sa furnizeze tot suportul necesar pentru a permite antreprenorilor sa initieze fara obstacole delocalizarea si internationalizarea, pornind de la evluarea preliminara a oportunitatii.
Putem deveni pentru antreprenor un parter serios si de incredere pe tot parcursul lucrarilor, ca un sprijin strategic, in fiecare moment si pentru fiecare exigenta, furnizand asistenta completa, pe intreaga perioada de evaluare si eventual start-up, pentru proiectare si bineinteles si pentru etapele successive, pana la inceputul activitatii in Romania.
Timp de pornire investitie 6/10 luni:
Sunt necesare 8-10 luni pentru obtinerea autorizatiei de construire si pentru realizarea investitiei (estimare pentru o cladire de 10.000 mp).
Rata de impozitare: 16% din profit; Impozit pe dividente pentru non rezidenti: 16%; Se amortizeaza toate bunurile mobile si immobile; Cota TVA: 19% din 2017 (cota 0% pentru exportul bunurilor si pentru anumite servicii).
Salarii cu toate taxele incluse intre 450Euro si 550Euro; Lipsa celui de-al treisprezecelea salariu; Absenta platilor compensatorii.
Costuri utilitati (lumina, gaz...) reduse fata de Europa de Vest; Incidenta mai mica pentru unele materii prime; Apropiere de Europa de Vest; Pozitie strategica si legatura intre vestul si estul Europei;